Kop-staartbotsing

In het drukke Nederlandse verkeer is een kop-staartbotsing een veelvoorkomend ongeval. De voorkant van de ene auto raakt dan de achterkant van de andere bij een aanrijding. Zelfs bij een lage rijsnelheid kan de opgelopen schade groot zijn.

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?

Juridisch gezien is de bestuurder in de achterste auto vaak aansprakelijk voor de geleden schade. Die moet namelijk voldoende afstand houden van zijn voorganger. Zo kan hij de auto in de meeste situaties tijdig tot stilstand brengen binnen de afstand waarover de weg overzichtelijk en vrij is.

Hoe kan ik whiplashklachten claimen?

Een kop-staartbotsing leidt vaak tot whiplashklachten zoals pijn aan de nek en schouders. In de praktijk zijn deze lastiger te bewijzen dan bijvoorbeeld botbreuken. Whiplashklachten zijn niet zichtbaar op röntgenfoto’s of CT-scans en hierdoor stellen verzekeraars zich soms hard op. Ze eisen dan dat jij als slachtoffer je klachten en beperkingen kunt bewijzen.

Gratis juridische hulp na een kop-staartbotsing

Een discussie met een verzekeraar wil je als slachtoffer van een kop-staartbotsing in geen geval aangaan. Liever laat je dat over aan ervaren juridische specialisten die vaker met dit bijltje hebben gehakt. De hulp van ons kantoor is gratis (de aansprakelijke partij betaalt jouw juridische kosten namelijk) en zorgt ervoor dat jij je kunt richten op een voorspoedig herstel.

Gratis juridische hulp bij het indienen van een schadeclaim

Wij verzorgen voor u het gehele schaderegelingstraject. Dit betekent aansprakelijk stellen van de verzekeraar, vragen om een voorschot en u begeleiden en adviseren bij het medisch traject. En als laatste het berekenen van de uiteindelijke schade en deze laten betalen door de verzekeraar.Wilt u gebruik maken van onze gratis dienstverlening om uw letselschade te claimen bij de tegenpartij, dat kan. Wij staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend en gratis advies te voorzien.

Letselschade melden