Gevallen door stoeptegel, putdeksel of paaltje

Het wegdek wordt in Nederland geregeld onderhouden. Toch verkeert het helaas niet altijd in de beste staat. Gaten in de weg, losliggende tegels of scheefstaande paaltjes komen nog altijd vaak voor.

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Wie is aansprakelijk na mijn valpartij?

In ons land is de wegbeheerder verantwoordelijk voor de kwaliteit van het wegdek. Binnen de bebouwde kom is dat meestal de gemeente. Zodra de weg niet meer voldoet aan de normen die in de wet zijn vastgelegd, is de wegbeheerder aansprakelijk voor de schade die hierdoor ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan struikelen over een stoeptegel die meer dan 3 centimeter boven de weg uitsteekt.

Hoe claim ik letselschade door een slecht wegdek?

Een succesvolle letselschadeclaim bij een val door een slecht wegdek is niet altijd vanzelfsprekend. Als slachtoffer is het belangrijk om bewijs te verzamelen in de vorm van foto’s (met meetlint erbij) en getuigenverklaringen. Ook moet de wegbeheerder aantoonbaar weten van het gebrek aan de weg om voor de schade aansprakelijk te kunnen worden gesteld.

Gratis juridische hulp bij schade door vallen

Wegbeheerders en verzekeraars erkennen aansprakelijkheid meestal niet snel. De afwikkeling van letselschadeclaims verloopt hierdoor in veel gevallen langzaam. Wil je dit proces versnellen en de kans op een succesvolle claim vergroten? Laat je dan helpen door ons juridische kantoor. Dit kost je niets als de gemeente ook daadwerkelijk aansprakelijk is. Die vergoedt in dat geval de kosten voor jouw rechtsbijstand.

Gratis juridische hulp bij het indienen van een schadeclaim

Wij verzorgen voor u het gehele schaderegelingstraject. Dit betekent aansprakelijk stellen van de verzekeraar, vragen om een voorschot en u begeleiden en adviseren bij het medisch traject. En als laatste het berekenen van de uiteindelijke schade en deze laten betalen door de verzekeraar.Wilt u gebruik maken van onze gratis dienstverlening om uw letselschade te claimen bij de tegenpartij, dat kan. Wij staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend en gratis advies te voorzien.

Letselschade melden