Eigen schuld aan aanrijding

Een aanrijding is niet altijd de schuld van de ander. Soms heb je zelf een verkeersovertreding begaan of op zijn minst onzorgvuldig gehandeld. Net te laat remmen op een gladde weg kan bijvoorbeeld al leiden tot een kop-staartbotsing.

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Wie betaalt mijn materiƫle autoschade bij eigen schuld?

Als een ongeval jouw eigen schuld is, krijg je de materiƫle schade aan je auto in sommige gevallen nog steeds vergoed. Veel hangt af van je verzekering. Bij WA-dekking betaalt de verzekeraar alleen de schade aan de andere auto. Bij beperkte casco dekking ben je daarnaast verzekerd voor aanrijding met dieren. Bij een allrisk dekking betaalt de verzekeraar ook de schade aan je eigen voertuig.

Wie betaalt mijn letselschade bij eigen schuld?

Ook letselschade valt gedeeltelijk onder de WA-dekking. De verzekeraar vergoedt echter alleen letselschade van de passagier en niet van de bestuurder. Wel kun je als bestuurder misschien terecht bij je eigen zorgverzekeraar voor medische kosten. Wil je zeker weten dat je letselschade bij een aanrijding door eigen schuld kunt claimen, dan kun je hiervoor een SVI-verzekering afsluiten.

Juridische hulp bij eigen schuld na aanrijding

Heb jij een SVI-polis en wil je letselschade claimen na een aanrijding door eigen schuld? Dan zitten hier juridisch wel wat haken en ogen aan. Het is daarom belangrijk om je bij het indienen van je schadeclaim te laten ondersteunen door een gespecialiseerd juridisch kantoor. Onze specialisten komen graag bij je langs om jouw situatie door te spreken.

Gratis juridische hulp bij het indienen van een schadeclaim

Wij verzorgen voor u het gehele schaderegelingstraject. Dit betekent aansprakelijk stellen van de verzekeraar, vragen om een voorschot en u begeleiden en adviseren bij het medisch traject. En als laatste het berekenen van de uiteindelijke schade en deze laten betalen door de verzekeraar.Wilt u gebruik maken van onze gratis dienstverlening om uw letselschade te claimen bij de tegenpartij, dat kan. Wij staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend en gratis advies te voorzien.

Letselschade melden