Aangereden als voetganger

Een aanrijding levert je als voetganger in veel gevallen letselschade op. Denk aan kneuzingen, botbreuken en een hersenschudding. Maar helaas ook aan nog ernstiger gevolgen. Soms kun je zelf ook gedeeltelijk schuld hebben aan de aanrijding.

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding als voetganger?

Op het gebied van aansprakelijkheid zijn er twee situaties mogelijk. Als je zelf geen verkeersovertreding hebt begaan, moet de aansprakelijke bestuurder jouw letselschade voor 100% vergoeden. Dat geldt ook als het om een kind jonger dan 14 jaar gaat – de 100%-regel is alleen niet van toepassing er duidelijk sprake is van opzet of roekeloosheid bij het kind.

Wat als ik zelf ook schuld heb?

Als je als aangereden voetganger onvoorzichtig was bij het oversteken, heb je zelf ook deels schuld aan het ongeval. Wel heb je dan nog steeds recht op een vergoeding van minimaal 50% van de opgelopen schade. De Nederlandse wet wil zwakkere verkeersdeelnemers zoals voetgangers namelijk beschermen.

Gratis juridische hulp na aanrijding als voetganger

In sommige gevallen kan het zijn dat de verzekeraar jou als voetganger een verkeersovertreding verwijt. Je kunt dan geen aanspraak maken op volledige financiële compensatie van je schade. De hulp van een juridisch kantoor is dan nodig om jouw belangen te verdedigen en jou de juridische rompslomp uit handen te nemen. Onze ervaren specialisten staan jou graag bij.

Gratis juridische hulp bij het indienen van een schadeclaim

Wij verzorgen voor u het gehele schaderegelingstraject. Dit betekent aansprakelijk stellen van de verzekeraar, vragen om een voorschot en u begeleiden en adviseren bij het medisch traject. En als laatste het berekenen van de uiteindelijke schade en deze laten betalen door de verzekeraar.Wilt u gebruik maken van onze gratis dienstverlening om uw letselschade te claimen bij de tegenpartij, dat kan. Wij staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend en gratis advies te voorzien.

Letselschade melden