Aangereden als fietser

Ben je als fietser aangereden door een auto, scooter, vrachtwagen of bus? Dat komt in het drukke verkeer van tegenwoordig helaas vaker voor. Als fietser ben je erg kwetsbaar en de opgelopen letselschade is in sommige gevallen groot.

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding op de fiets?

In de meeste gevallen kun je als aangereden fietser de verzekeraar van de bestuurder aansprakelijk stellen. Die kan een schadevergoeding alleen afwijzen in geval van overmacht. Deze overmacht is vaak lastig te bewijzen. De verzekeraar kan het echter wel proberen en dan is de hulp van een juridisch kantoor onmisbaar.

Aanrijding met kinderen op de fiets

In Nederland geldt er speciale wetgeving voor het aanrijden van kinderen die jonger zijn dan 14 jaar. De bestuurder kan zich dan alleen op overmacht beroepen als het fietsende kind opzet of daaraan grenzende roekeloosheid verweten kan worden. Meestal is dit niet het geval en heeft het slachtoffer daarom recht op een volledige schadevergoeding.

Gratis juridische hulp als aangereden fietser

Na een aanrijding als fietser is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen en snel naar een arts te gaan om jouw klachten te bespreken. Daarna kun je onze juridische experts inschakelen om de rest van het traject volledig voor je af te handelen. Dit kost jou niets, want de aansprakelijke partij betaalt de kosten voor onze juridische hulp.

Gratis juridische hulp bij het indienen van een schadeclaim

Wij verzorgen voor u het gehele schaderegelingstraject. Dit betekent aansprakelijk stellen van de verzekeraar, vragen om een voorschot en u begeleiden en adviseren bij het medisch traject. En als laatste het berekenen van de uiteindelijke schade en deze laten betalen door de verzekeraar.Wilt u gebruik maken van onze gratis dienstverlening om uw letselschade te claimen bij de tegenpartij, dat kan. Wij staan altijd voor u klaar om u van vrijblijvend en gratis advies te voorzien.

Letselschade melden