Smartengeld whiplash

letselschade sliderHeeft u recht op smartengeld whiplash. Whiplash is een plotselinge beweging van nek en hoofd tijdens bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een val. Die plotselinge beweging kan letsel veroorzaken aan wervels en omringend weefsel (spieren en zenuwen) in de nek. Dit kan uitmonden in een Whiplashtrauma: pijn, stijfheid, en andere nare klachten.

Symptomen whiplash

  • De meest voorkomende Whiplashklacht is een pijnlijke, vaak stijve nek.
  • Veel Whiplashpatiënten hebben veel last van hoofdpijn, lage rugpijn, en een pijnlijke uitstraling naar armen en gezicht.
  • Er zijn echter nog veel meer klachten die deel uit kunnen maken van het Whiplashtrauma: krachtverlies in de armen, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, misselijkheid, oorsuizen, slecht zien of vlekken voor de ogen zien, slaap en concentratieproblemen.
  • Niet alleen de aard, maar ook de ernst van de klachten verschilt sterk. Veel mensen zijn binnen een termijn van 6 maanden hersteld, maar soms zijn de gevolgen zo ernstig dat de klachten blijvend zijn.

Er zijn richtlijnen voor de bepaling van de hoogte van het smartengeld bij arm en handletsel. Elk jaar brengt de ANWB een nieuwe Smartengeld gids uit. Deze gids staat vol met uitspraken die in rechte zijn gedaan, waarbij inzicht wordt gegeven in de omvang van het letsel, het smartengeld bedrag dat is gevorderd in de procedure en het smartengeld bedrag dat is toegewezen door de rechter.

Als u een indicatie wilt van de hoogte van het smartengeld van de door u opgelopen letselschade neem dan contact met ons op.

Neem contact op

De hoogte van het smartengeld bij been en voetletsel is divers. De hoogte van het smartengeld wordt vaak bepaald door de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer zelf. Indien de aansprakelijke verzekeraar u een aanbod doet voor het vaststellen van het smartengeld laat deze altijd beoordelen door een deskundige. De dienstverlening van ons kantoor is ook nog eens geheel gratis.