Smartengeld oogletsel

letselschade sliderSmartengeld oogletsel

Letselschade aan je ogen je moet er niet aan denken. Je ogen zijn erg belangrijk in bijna alles wat zo vanzelfsprekend is. Denk aan TV kijken, auto rijden en het beoefenen van je sport of hobby. Als je oogletsel hebt opgelopen dan heb je recht op smartengeld oogletsel.

Er zijn richtlijnen voor de bepaling van de hoogte van het smartengeld bij arm en handletsel. Elk jaar brengt de ANWB een nieuwe Smartengeld gids uit. Deze gids staat vol met uitspraken die in rechte zijn gedaan, waarbij inzicht wordt gegeven in de omvang van het letsel, het smartengeld bedrag dat is gevorderd in de procedure en het smartengeld bedrag dat is toegewezen door de rechter.

Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van smartengeld bij oogletsel na een ongeval. Als u een indicatie wilt van de hoogte van het smartengeld van de door u opgelopen letselschade neem dan contact met ons op.

Voorbeeld 1. Jongen / 9 jaar / scholier € 3.118,-

Na wat oneindigheid in de klas gooit een ouder klasgenootje een prikpen naar het slachtoffer, welke pen op tafel stuitert en in het linkeroog van de jongen terecht komt. Gevolg is oogletsel in de vorm van een beschadigd hoornvlies en een beschadigde lens. Hieruit ontwikkelde zich cataract (grauwe of grijze staar). Is geopereerd waarbij gesloten lensspeling is verricht en een kunstlens is geïmplanteerd.

Voorbeeld 2. Man / 24 jaar / € 18.000,-

Bedrijfsongeval. Tijdens zijn werk bij een kermisattractie (schiettent) heeft hij een kogeltje in zijn linkeroog gekregen, waardoor hij het gezichtsvermogen van dat oog heeft verloren.

Voorbeeld 3. Vrouw / productiemedewerkster / € 17.410,-

Bij een verkeersongeval als inzittende gewond geraakt. Hierbij liep zij glasverwondingen op in het gelaat en de ogen, ribfracturen en een gebroken schouderblad.

Voorbeeld 4. Jongen / 8 jaar / € 22.567,-

Tijdens een voetbalpartijtje gooide een 12 jarige jongen een stok naar achteren, terwijl hij wist dat achter hem in het doel iemand stond. Deze andere jongen kreeg die stok in zijn rechteroog ten gevolge waarvan hij zijn oog heeft verloren.

Voorbeeld 5. Jongen / 17 jaar / € 26.557,-

Door waarschijnlijk een mankement aan een buks werd hij bij het laden door een kogel getroffen in zijn rechteroog. Gevolg; totale blindheid aan dat oog.

Neem contact op

De hoogte van het smartengeld bij oogletsel. De hoogte van het smartengeld wordt vaak bepaald door de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer zelf. Indien de aansprakelijke verzekeraar u een aanbod doet voor het vaststellen van het smartengeld laat deze altijd beoordelen door een deskundige. De dienstverlening van ons kantoor is ook nog eens geheel gratis.