Smartengeld bij been en voetletsel

letselschade sliderEr zijn richtlijnen voor de bepaling van de hoogte van het smartengeld bij been en voetletsel. Elk jaar brengt de ANWB een nieuwe Smartengeld gids uit. Deze gids staat vol met uitspraken die in rechte zijn gedaan, waarbij inzicht wordt gegeven in de omvang van het letsel, het smartengeld bedrag dat is gevorderd in de procedure en het smartengeld bedrag dat is toegewezen door de rechter.

Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van smartengeld bij been en voetletsel na een ongeval. Als u een indicatie wilt van de hoogte van het smartengeld van de door u opgelopen letselschade neem dan contact met ons op.

Voorbeeld 1. € 1.721,00. Vrouw / 47 jaar / arbeidsongeschikt

Aangereden op de fiets. Ten gevolge hiervan knieletsel. Behandeld op de afdeling spoedeisende hulp en vervolgens door orthopeed en revalidatiearts. Gedurende een week op revalidatieafdeling opgenomen geweest. Geringe kraakbeen- en meniscusbeschadigingen. Eindtoestand bereikt. Geringe beperkingen voor wat betreft huishoudelijke werkzaamheden.

Voorbeeld 2. € 2.378,00. Man / fotograaf / 6 maanden arbeidsongeschikt

Als bestuurder van een motorvoertuig in botsing gekomen met een bus. Knieletsel waarvoor naderhand een meniscusoperatie nodig was; rugletsel, glaswonden in het hoofd. Enige tijd na het ongeval traden er peesontstekingen op aan armen en benen. Fysiotherapie gedurende een lange periode. 6 maanden arbeidsongeschikt.

Voorbeeld 3. € 3.197,00. Jongen / 7 jaar / beenbreuk

Door een op een voetpad rijdende fietsster aangereden. Gebroken been met 10 dagen ziekenhuisopname. Het been is geheel genezen.

Voorbeeld 4. € 5.044,00. Vrouw / beenbreuk

Terwijl zij op de fiets reed door een personenauto aangereden. Gevolg; gecompliceerde enkelbreuk. 2 weken ziekenhuisopname. Blijvende beperkingen van het linkerbeen wat wordt vast gesteld op 6% blijvende invaliditeit gehele mens.

Voorbeeld 5. € 5.781,00. Jongen / / 16 jaar / leerling VMBO

Op de fiets aangereden door een auto. Ten gevolge hiervan heeft hij een gecompliceerde open onder beenbreuk opgelopen die geopereerd moest worden., waarbij de breuk met een plaat is vastgezet. Verder had hij een kleine teen gebroken, huidverwondingen aan zijn benen en een verschoven stuitje. 1 week ziekenhuisopname, waarna nog ruim 5 maanden bedrust thuis. Het ongeval heeft een negatieve invloed gehad op het functioneren van de jongen.

Voorbeeld 6. € 8.705,00. Man / 71 jaar / eigenaar transport bedrijf

Als voetganger door een vrachtwagen aangereden. Als gevolg van dit ongeval had hij een open fractuur aan de linker kuit  en –scheenbeen dat op 2 plaatsen was gebroken, en tevens een fractuur aan het rechtersleutelbeen. Eerst 4 weken ziekenhuisopname en later nog eens 4 dagen. Blijvende pijn aan linkerbeen en rechterarm, voor altijd mank lopend en blijvende beperking bij gebruik van de rechterarm.

Voorbeeld 7. € 18.252,00. Vrouw / 37 jaar / huisvrouw

Verkeersongeval waarbij de vrouw ernstig voetletsel heeft opgelopen, ten gevolge waarvan voetartrodese (voetverstijving) is opgetreden. 3 maanden een spalk Dn wel gips gedragen; 6 maanden fysiotherapie; in een periode van 4 jaar 5 maal geopereerd; blijvende lichamelijke beperkingen waardoor zij is aangewezen op huishoudelijke hulp, niet meer kan sporten en haar oude beroep van mannequin niet meer kan uitoefenen. Het dragen van orthopedisch schoeisel met een weinig modieus model is, gelet op de persoon van de vrouw, zeer bezwarend.

Voorbeeld 8. € 44.3268,00. Jongen / 16 jaar

Amputatie rechteronderbeen. 14 dagen ziekenhuisopname met operatie, met de verwachting dat er nieuwe operaties moeten plaatsvinden omdat de stomp vergroeid is en het bot op irriterende wijze uitsteekt. Mobiliteitsproblemen en veel pijn. De rechtbank houdt rekening met de levenslange handicap en het daarmee gepaard gaande ongemak en ook met de jeugdige leeftijd van het slachtoffer.

Neem contact op

De hoogte van het smartengeld bij been en voetletsel is divers. De hoogte van het smartengeld wordt vaak bepaald door de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer zelf. Indien de aansprakelijke verzekeraar u een aanbod doet voor het vaststellen van het smartengeld laat deze altijd beoordelen door een deskundige. De dienstverlening van ons kantoor is ook nog eens geheel gratis.