Smartengeld bij arm en handletsel

letselschade slider

 

 

Er zijn richtlijnen voor de bepaling van de hoogte van het smartengeld bij arm en handletsel. Elk jaar brengt de ANWB een nieuwe Smartengeld gids uit. Deze gids staat vol met uitspraken die in rechte zijn gedaan, waarbij inzicht wordt gegeven in de omvang van het letsel, het smartengeld bedrag dat is gevorderd in de procedure en het smartengeld bedrag dat is toegewezen door de rechter.

Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van smartengeld bij arm en handletsel na een ongeval. Als u een indicatie wilt van de hoogte van het smartengeld van de door u opgelopen letselschade neem dan contact met ons op.

Voorbeeld 1. € 1.896,00. Vrouw / polsbreuk

Gevallen op het trottoir dat was verzakt en onvolledig bestraat. De vrouw brak ten gevolge hiervan onder meer haar pols. lange tijde veel hinder en pijn ondervonden, waardoor zij haar normale taken niet of niet goed kon vervullen.

Voorbeeld 2. € 2.902,00. Jongen / scholier / linker wijsvinger 

Tijdens de les, waarbij hij moest werken met een plaatsnijmachine, is bij het oprapen van stukjes plaat zijn linkerwijsvinger in de machine gekomen en daardoor is het topje geamputeerd. De rechtbank houdt rekening met de ondervonden pijn, maar ook met het feit dat de jongen rechtshandig is en weinig of geen hinder ondervindt bij de uitoefening van zijn beroep.

Voorbeeld 3. € 3.197,00. Vrouw / 82 jaar / breuken arm en schouder

Toen zij op haar fiets met geringe snelheid vanaf de uitrit van haar woning een fietspad opreed, door een aldaar rijdende racefietser (die ongeveer 25 – 30 km/uur reed) aangereden. Ten gevolge hiervan heeft zij een gecompliceerde bovenarm-/schouderbreuk opgelopen alsmede een gekneusde heup en gekneusde vingers.

Voorbeeld 4. € 6.662,00. Man / 48 jaar / telematicamonteur

Arbeidsongeval. Man valt tijdens uitoefening van zijn werkzaamheden als telematicamonteur van een ladder met als gevolg een gecompliceerde breuk van de rechterpols. Man is rechtshandig en daardoor tijdelijk volledig uitgevallen voor zijn werk. Er is sprake van 7% functionele invaliditeit, er zijn blijvende beperkingen bij het gebruik van zijn dominante hand.

Voorbeeld 5. € 11.408,00. Man / in opleiding voor meubelmaker

Ongeval met freesmachine tijdens vakopleiding. Deel van middelvinger en van ringvinger kwijt en letsel aan pink. Last van fantoompijn en grip van de getroffen hand is blijvend verzwakt. Psychische gevolgen van verminking. Zal beroep van meubelmaker nooit kunnen uitoefenen.

Voorbeeld 6. € 16.553,00. Man / 40 jaar / Internationaal vrachtwagenchauffeur

Tijdens zijn werk van zijn vrachtwagen gevallen. Hierbij kwam hij op zijn rug terecht, ondanks dat hij zijn val met zijn armen probeerde te breken. Gevolg is ernstige arm- en polsletsel en verder nek- en schouderklachten. Voor het letsel aan zijn armen en polsen is de functionele invaliditeit op 6% gesteld. Hij kan zijn beroep als vrachtwagenchauffeur niet meer uitoefenen.

Voorbeeld 7. € 29.752,00. Jongen / 16 jaar / scholier

Op zijn bromfiets aangereden. Hierbij liep hij een meervoudige bovenarmfractuur op, met een afscheuring van de schouderwortels, hetgeen een praktisch blijvend functieverlies van de rechterarm van 100% heeft veroorzaakt. Daarnaast had hij een hersenschudding die restloos is genezen. Hij heeft links moeten leren schrijven en is omgeschoold tot administratief medewerker.

Voorbeeld 8. € 39.969,00. Man / 29 jaar 

Als gevolg van verkeersongeval linkerpols gebroken. Daarna ontwikkelde zich in zijn linkerarm een posttraumatische dystrofie met als gevolg dat de linkerarm nagenoeg geheel onbruikbaar is geworden. Blijvende invaliditeit vastgesteld op 54% van de gehele mens.

Neem contact op

De hoogte van het smartengeld bij arm- en handletsel is divers. De hoogte van het smartengeld wordt vaak bepaald door de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer zelf. Indien de aansprakelijke verzekeraar u een aanbod doet voor het vaststellen van het smartengeld laat deze altijd beoordelen door een deskundige. De dienstverlening van ons kantoor is ook nog eens geheel gratis.