letselschade berekenen
letselschade berekenen

Letselschade berekenen

Letselschade berekenen. Hoe gaat dit in zijn werk. Eerst zal de aansprakelijkheid van de tegenpartij onderzocht moeten worden. Als de aansprakelijkheid eenmaal vaststaat dan kunnen wij de letselschade berekenen.

Ons kantoor is gespecialiseerd in het begeleiden van slachtoffers zoals u om hun letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Welke schadeposten zijn er

Na een ongeval kunnen er vele schadeposten optreden, denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Het niet meer kunnen werken en daardoor een gemis aan inkomsten. Misschien had u een tijdelijk arbeidscontract en komt een verlenging van het contract nu in gevaar.
  • Medische kosten. Denkt u alleen al aan het verplichte eigen risico van de zorgverzekeraar. In 2016 was dit vastgesteld op € 385,00. Mogelijk bent u niet verzekert bij uw zorgverzekeraar voor fysiotherapeutische behandelen. De kosten van een behandeling liggen gemiddeld al gauw tussen de € 30,00 en € 40,00.
  • Denkt u ook aan de kosten bij een ziekenhuisopname en/of revalidatiecentrum opname.
  • Door het opgelopen letsel kunt u niet meer alle voorkomende huishoudelijke schoonmaak klussen verrichten. Het gaat hier om de dagelijkse dingen zoals het sanitair schoonmaken, stofzuigen, dweilen, stof weghalen. Als u deze dingen niet meer kunt doen, wie gaat dat dan voor u doen? Wellicht uw partner, familieleden, vrienden en/of uw kinderen. Moet deze hulp dan allemaal kosteloos gebeuren of gaat de verzekeraar deze hulp betalen? Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar huishoudelijke hulp.
  • Wellicht bent u begonnen aan een opleiding en door het opgelopen letsel kunt u zich niet of zeer moeilijk concentreren en u staat net voor een examen week. U krijgt later de uitslag van de examen vakken en u heeft een aantal vakken niet gehaald. Mogelijk krijgt u te maken met een studie achterstand. Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar studievertraging.
  • Door de opgelopen letselschade is het noodzakelijk dat u aanpassingen aan het huis moet maken. Denkt u bijvoorbeeld aan een verhoogd toilet en aanpassingen in de badkamer/keuken.
  • Kosten voor verlies van zelfredzaamheid. U kunt niet meer klussen in- en buiten uw woning
  • U maakt reiskosten om naar de behandelende artsen te gaan. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is er al vaak sprake van betaald parkeren.
  • De materiële schade. Denkt u aan de schade aan uw auto, motor, scooter, fiets, kledingschade. Mogelijk is uw telefoon kapot gegaan en/of uw sieraden.
  • Smartengeld vergoeding. Smartengeld is een financiële vergoeding voor de door u ondervonden pijn, klachten en beperkingen. Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar Smartengeld.

Wie gaat uw letselschade berekenen

De verzekeraar zal de letselschade posten beoordelen. Sommige posten worden wel vergoed, anderen niet of maar gedeeltelijk. Het is dan van belang dat u zich laat bijstaan door ervaren letselschadespecialisten die weten hoe je letselschade moet berekenen en moet bewijzen.

Ons kantoor houd zich dagelijks bezig met letselschade berekeningen. Onze dienstverlening naar u is ook nog kosteloos. Kan dat? Ja zeker. Voor meer informatie over onze kosteloze dienstverlening, ga naar kosteloze dienstverlening.

Wacht niet langer maar neem het RECHT zelf in de hand. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of voor een afspraak bij u thuis.