Klussen
Klussen

Het niet meer kunnen klussen

Het niet meer kunnen klussen. U raakt betrokken bij een ongeval en kunt daardoor niet meer klussen in- en rond uw huis. Hoe moet dit nu. Voor datum ongeval deed u zelf alle klusjes aan huis. Van het binnen- en buiten schilderen tot aan het verzorgen en onderhouden van uw tuin.

De praktijk is dat uw partner en/of vrienden/familieleden deze klusjes “verplicht” op zich zal moeten nemen. Maar is dit een reële optie en moet dit allemaal dan kosteloos gebeuren. Wellicht bent u nu verplicht om een klusjesbedrijf of schildersbedrijf in te huren. Maar wellicht heeft u hier geen geld voor. Hoe moet dat dan.

In het verleden zijn hierover veel discussies gevoerd. Veel zaken zijn op dit punt ook voor de Rechter gebracht. De Rechter gaf aan dat als je voor datum ongeval alle klusjes in- en rond het huis zelf deed en door de opgelopen letselschade niet meer kan dan dient de aansprakelijke partij de kosten voor het verrichten van deze klusjes door een extern bedrijf te betalen.

Er diende dus een schadevergoeding betaald te worden door de aansprakelijke verzekeraar aan het slachtoffer. De volgende vraag kwam aan de orde wat er dan betaald diende te worden en voor welk bedrag.

Binnen het Nederlandsrechtssysteem volgen de verzekeraars de Richtlijnen van de Letselschade Raad.

De Letselschade Richtlijn Zelfwerkzaamheid

Deze richtlijn bevat een berekeningsmethode en stelt normbedragen voor het verrichten van werkzaamheden in, aan of rond de woning die ook tegen betaling door anderen (vakmensen) kunnen worden verricht.

Definitie Zelfwerkzaamheid:

Het vermogen tot ‘zelfwerkzaamheid’ wordt in de privésfeer benut voor het verrichten van werkzaamheden in, aan of rond de woning die ook tegen betaling door anderen (vakmensen) kunnen worden verricht. Onder zelfwerkzaamheid zijn de volgende reguliere onderhoudswerkzaamheden begrepen:

  1. reparatiewerkzaamheden in en aan de woning;
  2. schilderwerkzaamheden in en aan de woning, evenals het aanbrengen van behangpapier of wandbekleding;
  3. tuinonderhoud, inclusief onderhoud van paden, terrassen, schuren en schuttingen.

Tijdens een huisbezoek kan ik u verder voorlichten welke normbedragen er zijn en welke van toepassing is op uw situatie.

Klussen die niet uitgesteld kunnen worden

Het kan natuurlijk zo zijn dat u net voor datum ongeval bezig was om in uw huis te klussen. Door het opgelopen letsel kan u deze klussen niet zelf meer doen. Hoe om te gaan in deze situatie? Er zijn vele situaties denkbaar en voor elke situatie is maatwerk nodig om het probleem op te lossen.

Gratis hulp bij het begroten van het niet meer kunnen klussen

Het is belangrijk u dat u zich laat bijstaan bij het verhalen van uw persoonlijke schade door een ervaren letselschade specialist. Iemand die weet hoe een verzekeraar denkt en handelt bij letselschade. Wij kunnen uw zaak objectief bekijken en u de juridische rompslomp uit handen nemen, terwijl u zich blijft richten op uw herstel.

Maakt u zich geen zorgen om onze kosten. De wetgever heeft namelijk ook geregeld dat de kosten van juridische bijstand door de aansprakelijke partij betaald dienen te worden.

Vul nu nog het contact formulier in. Wij nemen daarna direct contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.