Letselschade

letselschade slider

Letselschade opgelopen? Helaas komen er ongelukken voor waarbij letselschade wordt opgelopen. Denkt u bijvoorbeeld aan aanrijdingen, ongeval veroorzaakt door dieren en/of een bedrijfsongeval.

Bij letselschade na een ongeval heeft u recht op een schadevergoeding van de gemaakte kosten. In veel gevallen is de aansprakelijkheid wettelijk geregeld. Zo is bij een bedrijfsongeval meestal de werkgever aansprakelijk en bij een verkeersongeluk is dit de veroorzaker van het ongeluk. Echter hoe start u een juridisch traject op. U kent de “weg” niet. En wat als de aansprakelijke partij of verzekeraar moeilijk gaat doen, ze willen niet betalen. Wat dan!

In een dergelijke situatie is het verstandig om juridische hulp in de schakelen. 

Stappenplan

Ons kantoor is al jaren zeer ervaren in de behandeling en begeleiden van mensen die letselschade hebben opgelstappenplanopen buiten hun schuld om. Wij gaan direct voor u aan de slag met een overzichtelijk stappenplan:

 1. Een bezoek afspraak maken bij u thuis. Het is prettig om elkaar eens gezien te hebben. De behandeling van letselschade gaat om vertrouwen en een klik hebben in elkaar. Samen bespreken wij wat er is gebeurd, wat de opgelopen letselschade is, hoe het gaat met uw werk/opleiding en privé- en woonsituatie. Waarbij heeft u hulp nodig, wat zijn uw klachten en beperkingen en als laatste maar zeker niet onbelangrijk welke kosten heeft u moeten maken en gaat u in de toekomst nog maken.
 2. Verzamelen van bewijsmateriaal en het doen van een aansprakelijkheidsonderzoek. Dit door middel van het opvragen van het schadeformulier, opvragen van het politierapport en getuigen zoeken. Dit alles om helder te krijgen wat er precies is gebeurd.
 3. De aansprakelijke partij, werkgever en/of verzekeraar aansprakelijk stellen.
 4. Zodra de aansprakelijkheid is erkend is het zorg dat de verzekeraar een 1e betaling aan u doet zodat de eerste gemaakte kosten kunnen worden betaald.
 5. Het volgen van het herstel van de door u opgelopen letselschade. Pas wanneer alle (medische) gevolgen van het ongeluk duidelijk zijn, kan het letselschade proces worden afgerond. Dit hoeft helaas niet te betekenen dat u volledig klachtenvrij bent. Het kan ook zo zijn dat u blijvende klachten en beperkingen aan het ongeval overhoud.
 6. De hoogte van de vergoeding wordt vastgesteld en samen met u besproken. Na uw akkoord wordt het regelingsvoorstel ingediend bij de verzekeraar. Alle betalingen worden op uw eigen rekeningnummer betaalbaar gesteld.

Schadeposten bij letselschade

De letselschade na een ongeval bestaat uit materiële en immateriële schadeposten. Voorbeelden van materiële letselschade zijn ziektekosten, reiskosten en reparatiekosten van uw voertuig. Naast deze kosten kunt u een vergoeding vragen voor misgelopen inkomsten in de toekomst, doordat u minder kunt werken of misschien volledig arbeidsongeschikt raakt. Voor de immateriële letselschade kan ons letselschadebureau een bedrag aan smartengeld berekenen. Dit is een schadevergoeding voor pijn en verdriet als gevolg van het ongeval.

Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende letselschadeposten:

 • Het niet meer kunnen werken en daardoor een gemis aan inkomsten.
 • Medische kosten. Denkt u alleen al aan het verplichte eigen risico van de zorgverzekeraar. In 2018 was dit vastgesteld op € 385,00.
 • Denkt u ook aan de kosten bij een ziekenhuisopname en/of revalidatiecentrum opname.
 • Door het opgelopen letsel kunt u niet meer alle voorkomende huishoudelijke schoonmaak klussen verrichten.Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar huishoudelijke hulp.
 • Mogelijk krijgt u te maken met een studie achterstand. Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar studievertraging.
 • Door de opgelopen letselschade is het noodzakelijk dat u aanpassingen aan het huis moet maken. Denkt u bijvoorbeeld aan een verhoogd toilet en aanpassingen in de badkamer/keuken.
 • Kosten voor verlies van zelfredzaamheid. U kunt niet meer klussen in- en buiten uw woning
 • U maakt reiskosten om naar de behandelende artsen te gaan. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is er al vaak sprake van betaald parkeren.
 • De materiële schade. Denkt u aan de schade aan uw auto, motor, scooter, fiets, kledingschade. Mogelijk is uw telefoon kapot gegaan en/of uw sieraden.
 • Smartengeld vergoeding. Smartengeld is een financiële vergoeding voor de door u ondervonden pijn, klachten en beperkingen. Voor meer informatie over dit onderwerp, ga naar Smartengeld.

Kosteloze juridische bijstand

Ons kantoor heeft letselschadespecialisten in dienst met ruime ervaring als belangenbehartiger van letselschadeslachtoffers. Bij het starten van uw zaak vragen wij direct om een voorschot zodat u niet met de gemaakte kosten blijft zitten.

Verder verzorgen wij voor u het gehele schaderegelingstraject. Dit betekent aansprakelijk stellen van de verzekeraar, vragen om een voorschot en u begeleiden en adviseren bij het medisch traject. En als laatste het berekenen van de uiteindelijke schade en deze laten betalen door de verzekeraar.

Onze kwaliteit van deskundigheid wordt gewaarborgd door lidmaatschappen van het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars (NIS) en het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE). Bovendien vinden wij persoonlijk contact belangrijk. Wij komen bij u thuis om in alle rust uw letsel en de financiële gevolgen samen te bespreken.

Wacht niet langer maar neem het RECHT zelf in de hand. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of voor een afspraak bij u thuis.

U heeft er verder geen omkijken naar en u kunt zich richten op wat echt belangrijk is namelijk: uw gezondheid.