Letselschade door dieren

Letselschade door dieren komt in de praktijk veel voor. Denk aan loslopende en agressieve honden die bijten of aan een pijnlijke trap van een paard in een manege. Dit soort ongelukken kan leiden tot hoge schadeposten en zowel fysiek als emotioneel letsel.

Direct jouw letselschade melden

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Wie is aansprakelijk?

In de meeste gevallen is de bezitter van het dier aansprakelijk voor de aangerichte letselschade. Zo draagt de eigenaar van een loslopende hond bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor eventuele schade die het dier aanricht. Alleen in hele bijzondere gevallen is de eigenaar niet verantwoordelijk voor letselschade.

Wat zijn mogelijke schadeposten?

Er zijn veel mogelijke schadeposten bij letselschade door dieren. Zo kan een hondenbeet bijvoorbeeld leiden tot flinke ziekenhuisrekeningen en hoge kosten voor plastische chirurgie. Ook kun je als slachtoffer inkomsten mislopen doordat je tijdelijk of blijvend niet kan werken. Tot slot kun je eventueel aanspraak maken op smartengeld door psychisch of emotioneel letsel.

Gratis juridische hulp bij letselschade door dieren.

Bij letselschade door dieren is het belangrijk om je te laten ondersteunen door een expert in letselschade. Een specialist die weet hoe verzekeraars denken en die jou alle juridische rompslomp uit handen neemt. En geen zorgen: de aansprakelijke verzekeraar betaalt de kosten voor de juridische bijstand. Zo kun jij je volledig concentreren op je herstel.

Gratis juridische hulp bij het indienen van een schadeclaim

Ons kantoor verzorgt voor jou het complete schaderegelingstraject. We stellen de verzekeraar aansprakelijk, vragen om een voorschot en begeleiden jou daarnaast bij het medische traject. Ook berekenen wij de uiteindelijke schade en laten we deze vergoeden door de verzekeraar. Laat je gratis door ons adviseren over letselschade door een verkeersongeval.

Letselschade melden

Wat zeggen onze klanten?

Geachte heer Smith,

Hartelijk dank voor het afhandelen van mijn letselschade kwestie. Naast de keurige schadeafhandeling, heeft het mij vooral de rust gegeven dat ik nergens naar om hoefde te kijken. Ik had namelijk geen enkel idee hoe ik dat aan had moeten pakken. Totaal 5 sterren.

Met vriendelijke groet,

J. Heijkoop, Zevenhuizen

U heeft mij heel goed geholpen en ook goed op de hoogte gehouden tussendoor.
Het resultaat is beter dan verwacht! Heel erg bedacht voor uw hulp. Ik geef 5 sterren.

Mevr. M. Jansen-Schoonhoven, Groningen

Geachte heer Smith,

Wat u nog niet had gedaan is letselschade bij een hond. U heeft mij netjes meegenomen in een traject, waarbij de eigenaresse van de tegenpartij het met de situatie niet eens was, maar toch haar verzekering opdracht gaf ons schadeloos te stellen. Chapeau!

B. van Aken, Zoetermeer

Onze werkwijze

Wij staan voor persoonlijk contact. Nee, niet alleen contact via de e-mail en telefonisch. Wij gaan direct voor u aan de slag met een overzichtelijk stappenplan:

1. Thuisbezoek

1. Thuisbezoek

Een bezoek afspraak maken bij u thuis. Het is prettig om elkaar eens gezien te hebben. De behandeling van letselschade gaat om vertrouwen en een klik hebben in elkaar.

2. Onderzoek

2. Onderzoek

Verzamelen van bewijsmateriaal en het doen van een aansprakelijkheidsonderzoek. Dit alles om helder te krijgen wat er precies is gebeurd.

3. Aansprakelijk stellen

3. Aansprakelijk stellen

De aansprakelijke partij, werkgever en/of verzekeraar aansprakelijk stellen.

4. Eerste betaling

4. Eerste betaling

Zodra de aansprakelijkheid is erkend is het zorg dat de verzekeraar een 1e betaling aan u doet zodat de eerste gemaakte kosten kunnen worden betaald.

5. Volgen herstel

5. Volgen herstel

Het volgen van het herstel van de door u opgelopen letselschade. Pas wanneer alle (medische) gevolgen van het ongeval duidelijk zijn, kan het letselschade proces worden afgerond.

6. Uitbetaling

6. Uitbetaling

De betaling van uw letselschade wordt betaald op uw eigen rekeningnummer. Wel zo makkelijk.

Neem direct contact op

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ