Letselschade advocaat Zoetermeer

Wij beschikken over een team van letselschade adviseurs en specialisten. Hierdoor kunt u de hulp bij letselschade krijgen die u nodig heeft.

Direct jouw letselschade melden

Maximaal resultaat

Maximaal resultaat

Persoonlijk

Persoonlijk

Geen kosten

Geen kosten

Letselschade opgelopen

Een letselschade advocaat kan voor verschillende situaties ingezet worden. Letselschade kan ontstaan bij ongelukken, aanrijdingen, bedrijfsongevallen of door dieren. De kans op letselschade is daardoor helaas vrij groot. Mocht zo’n ongeval u overkomen, dan kunt u een letselschade advocaat in Zoetermeer inschakelen. Toch hoeft dit vaak niet, omdat slechts een klein gedeelte van alle dossiers voor de rechter komt. Wij beschikken over een team van letselschade adviseurs en specialisten. Hierdoor kunt u de hulp bij letselschade krijgen die u nodig heeft.

Heeft u recht op een schadevergoeding

U heeft recht op een schadevergoeding bij letselschade. Het bedrag dat u krijgt is afhankelijk van de gemaakte kosten door het ongeval. In de meeste gevallen wordt de aansprakelijkheid door de wet geregeld. De aansprakelijkheid wisselt per ongeval. Bij een bedrijfsongeval is in de meeste gevallen de werkgever aansprakelijk. Bij een auto-ongeluk is dit de veroorzaker van het ongeluk. Het starten van een juridisch traject kan moeilijk zijn, doordat u hier niet veel van af weet. Het kan ook zijn dat de andere partij of de verzekeraar dwars gaat liggen omdat ze niet willen betalen. In zulke gevallen is het verstandig.

Wat kunt u claimen

Bij letselschade heeft u te maken met diverse schadeposten, zowel materieel en immaterieel. Enkele voorbeelden van materiële letselschade zijn reparatiekosten, reiskosten en ziektekosten. Het is daarnaast mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor toekomstige inkomsten die u misloopt. Dit kan bijvoorbeeld komen door lichamelijke schade, waardoor u minder kunt werken of zelfs arbeidsongeschikt raakt. Immateriële schade is bijvoorbeeld verdriet of pijn. Ons letselschadebureau kan voor u het smartengeld berekenen. Dit is een emotionele schadevergoeding. In het onderstaande overzicht kunt u de mogelijke kosten bekijken:
• Bij lichamelijke klachten zult u medische kosten moeten betalen. Dit geldt niet alleen voor het eigen risico, maar ook voor een opname in het ziekenhuis of in een revalidatiecentrum en voor de reiskosten.
• Lichamelijk letsel kan ertoe leiden dat u uw zelfredzaamheid verliest. U zult dan kosten moeten betalen voor aanpassingen aan het huis en voor huishoudelijke hulp.
• Bij een studievertraging zult u meer geld aan studiekosten kwijt zijn.
• Voor materiële schade aan uw persoonlijke bezittingen (zoals uw auto of sieraden) kunt u een schadevergoeding krijgen.
• U kunt smartengeld claimen als u pijn heeft of als u lichamelijke klachten of beperkingen heeft door het ongeval. Mocht dit een negatief effect hebben op uw inkomsten, dan kunt u een schadevergoeding aanvragen.